Hydrofoberen

Hydrofoberen: een effectieve en duurzame oplossing tegen vocht

Hydrofoberen Venlo

De oorzaak van bouwschade heeft vaak direct dan wel indirect met de vochtopname van het bouwmateriaal te maken. Als gevolg van deze vochtopname dringen ook schadelijke stoffen het bouwmateriaal binnen.

Zouten, maar ook andere (schadelijke) stoffen, komen vanuit de lucht via regen (‘zure regen’) in façades terecht. Het vochtgehalte is van invloed op bouwkundige eigenschappen – vooral op het warmtegeleidend vermogen. Omdat water een goede warmtegeleider is, isoleert het bouwmateriaal beter, wanneer het vochtgehalte afneemt. Een waterafstotende beschermlaag op een enkelvoudige stenen gevel kan bijvoorbeeld tot een verschuiving van het dauwpunt leiden, zodat schimmelvorming aan de binnenzijde van de muur kan worden voorkomen. Ook wordt het vaak over het hoofd gezien dat bouwmateriaal bij een hoge vochtigheidsgraad zijn stevigheid verliest.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van vochtschade. Het weren van water is dan ook in de meeste gevallen de enige juiste oplossing. Met een Funcosil hydrofobering voorkomt u schade aan muren en bespaart u waardevolle energie.

Zoekt u een partner voor uw gevelreiniging? Neem dan contact met ons op.