Schilderwerk binnen

Binnenschilderwerk voor uw interieur

De kwaliteit van binnenschilderwerk beïnvloedt de uitstraling van een pand of woning. Schilderwerk aan kozijnen, deuren, plinten, trappen, vloeren of complete keukens is bij ons in vertrouwde en ervaren handen. Wanden en plafonds werken we strak en stijlvol af met het gewenste product. Onze  schilders plakken af, plamuren, schuren, grondverven, verfspuiten, schilderen of lakken. Ze kennen de knel- en pijnpunten. Binnenschilderwerk wordt door ons uitgevoerd met moderne milieuvriendelijke producten waardoor overlast sterk beperkt wordt. Indien gewenst kunnen wij u adviseren over de kleur- en materiaalkeuze. Met oog voor detail bewaken wij vanaf de eerste verfstreek een optimaal eindresultaat.

Voor een optimaal resultaat van het binnenschilderwerk kunt u bij ons terecht voor het sauzen, lakken en onderhouden van uw kozijnen.

Binnenschilderwerk vanwege onderhoud

Ook binnen is het nodig om regelmatig het schilderwerk te onderhouden en te voorzien van een nieuw, vers laagje verf. Dit kan zijn omdat het oude laagje is verkleurd of is gaan bladderen, maar het kan ook nodig zijn omdat de andere helft van van het oppervlak zich wel aan de buitenkant bevindt. Denk bijvoorbeeld aan een kozijn. De binnenkant staat direct in verbinding met de buitenkant. Wanneer de binnenkant niet goed wordt onderhouden, kan dit direct effect hebben op de buitenkant. Dat kan weer nadelige gevolgen hebben voor de levensduur van het kozijn.

Ondergrond

In principe kan alles geschilderd worden. Of het nu gaat om houten deuren, kunststof kozijnen, radiatoren, stalen liggers of betonnen muren. De ondergrond bepaalt de kwaliteit van het schilderwerk. Hoe strakker deze is, hoe beter. Dat houdt in: oude verflagen eraf halen, scheuren en gaatjes repareren, het oppervlak opschuren en vervolgens de randen netjes afkitten. Dit is de basis, ongeacht het type fundament. Afhankelijk van het materiaal van de ondergrond en het gebruiksdoeleinde kiezen wij de soort verf.

Voor het verven van badkamers gebruiken we speciale, schimmelwerende en vochtregulerende verf.

Spuitwerk

Kwasten of rollers komen vaak te voorschijn als een huis geschilderd moet worden. Het is echter ook mogelijk om houtwerk, muren en plafonds te laten spuiten. Wij gebruiken hiervoor de meest geavanceerde spuitapparatuur. Met hoge druk wordt de verf op de muur gespoten, wat zorgt voor een strak en egaal resultaat. U bij ons terecht voor airless en aircoat spuitwerk, uitgevoerd met de modernste apparatuur. Ook is het mogelijk om verwarmd te spuiten. Voor spuitwerkzaamheden maken wij gebruik van verschillende spuittechnieken, en geavanceerde spuitapparatuur. Dit is niet alleen efficiënt maar levert ook een strak eindresultaat op.

Wanneer geldt het lage btw-tarief?

Particulieren, die hun woning willen laten opknappen, profiteren in de regel van het lage btw-tarief. Dit is van toepassing op werkzaamheden aan een permanent bewoonde ruimte die ouder is dan twee jaar. Dan valt de hele schildersklus –zowel het voorbereidend werk, de arbeidskosten als de materiaalkosten– onder het lage tarief van 6%!

Binnenschilderwerk laten uitvoeren?

Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan. U kunt uw aanvraag voor binnenschilderwerk het hele jaar door bij ons indienen. Wij plannen uw opdracht dan zodanig in dat u altijd optimaal profiteert van de winterschilderkorting en het btw-voordeel.

Profiteer van een lage btw- en winterschilderkorting

Naast een lage btw, die geldt op vrijwel al het schilderwerk dat u als particulier uit laat voeren, kunt u bovendien ook nog profiteren van extra subsidie en lage tarieven als u klussen in de wintermaanden uit laat voeren.