Gevelschilderwerk

Schilderwerk met langdurig resultaat

Schildersbedrijf Venlo

Gevels worden veelvuldig aan weersinvloeden en schadelijke stoffen blootgesteld. Dit laat zijn sporen na in de vorm van verkleuringen, barsten, afbrokkeling en groene aanslag.

Onderhoud

Door een huis goed te onderhouden behoudt het zijn waarde. Voor het onderhoud is het van essentieel belang dat de verf goed wordt afgestemd op de ondergrond van de gevel. Of het nu gaat om nieuwbouw, een oude gevel of een volledige geïsoleerde gevel met decoratief stucwerk: wij zorgen er met ons vakkundige oog en professionele schilderwerk voor dat uw huis er weer tiptop uitziet.

Schildersbedrijf Venlo
Gevelbescherming Optimale bescherming en individuele vormgeving

Gevelverven dienen niet alleen voor de vormgeving – ze moeten in de eerste plaats het gebouw beschermen. Het succes van een robuust gevelsysteem kan maar worden gegarandeerd als de afwerking optimaal is afgestemd op de betreffende ondergrond.

Daarnaast spelen mogelijke milieu-invloeden en kleurwensen een rol bij de beslissing over de juiste gevelafwerking.

Er wordt in principe een onderscheid gemaakt tussen drie systemen, afhankelijk van de ondergrond en de milieu-invloeden.

  1. Het organisch gebonden systeem biedt langdurige bescherming in stedelijke gebieden en industriegebieden met een grote kleurvariatie en kleurstabiliteit.
  2. Bij het siliconensysteem houden de grote vochtwerendheid en tegelijkertijd ook zeer goede dampdoorlaatbaarheid de gevel droog.
  3. Het silicaatsysteem weet dan weer te overtuigen met een grote weerbestendige, waterdampdoorlatende afwerking op minerale ondergronden die in staat zijn om te verkiezelen.

Bescherming tegen algen en schimmels

Schildersbedrijf Venlo

Algen en schimmels behoren bij de levende wezens die met uiterst weinig tevreden zijn. Zij zijn alleen met vochtigheid en licht in staat om zich over een oppervlak te verspreiden – zelfs op steen, kunststof, hout of glas. Wanneer ze zich in een gevel nestelen, worden ze een ergernis voor de huiseigenaar. Succesvolle tegenmaatregelen:  Brillux Protect en Brillux Hybrid Protect.

Optimale gevelbescherming en individuele vormgeving

Brillux Protect is een uniek, systematisch allround beschermingsconcept tegen algen en schimmels – in alle kleuren en voor alle ondergronden – ook voor hout.

Het laat niets te wensen over met betrekking tot flexibiliteit en variatie in vormgeving. Het maakt niet uit of het voor organische of minerale ondergronden, in lichte of felle kleuren is: voor elke toepassing is het passende materiaal in Protect-kwaliteit beschikbaar. Bij de afwerking van buitenvlakken hebt u de keuze: zowel onze standaard- als de Protect-producten bouwen door een passieve filmbescherming een grote resistentie op tegen algen- en schimmelaangroei.

Betonbescherming en betonrenovatie

Als bouwmateriaal is beton onmisbaar – maar: beton heeft bescherming nodig. Want het weer en agressieve milieu-invloeden kunnen complete bouwwerken beschadigen.

Het repareren van betonconstructies is een specialisatie op zich. Betonschade kan gevaarlijke situaties opleveren voor de omgeving. Het is dus noodzakelijk dit op tijd te laten repareren. Na de reparatie dient de bescherming te worden aangebracht of hersteld. Wij ondersteunen u met  onze  producten en methoden voor het saneren en beschermen van betonconstructies.

Advies& uitvoering op maat

Schildersbedrijf Venlo

Wij lichten de verschillende mogelijkheden graag toe in een vrijblijvend gesprek en komen de toestand van uw gevel of betonconstructies ter plekke bekijken. Vervolgens gaan we op zoek naar een geschikte oplossing, waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor uw schilderwerk?