Buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk

Bescherm uw houtwerk tegen weersinvloeden, ongedierte en UV-straling. Met behulp van modern buitenschilderwerk verlengen wij de levensduur van uw houten raamkozijnen, deuren en dak- en gevelelementen.

Buitenschilderwerk vanwege onderhoud

Het regelmatig aanbrengen van een nieuwe laklaag op de raamkozijnen ziet er niet alleen goed uit, maar zorgt ook voor behoud en bescherming van de kozijnen. Als professionals weten we dat het kiezen van de juiste verf en een goede voorbehandeling van de ondergrond van groot belang is. We gebruiken altijd hoogwaardige verf en de modernste technieken. Hierbij zorgen we er natuurlijk ook voor dat materialen die gevoelig zijn voor weersinvloeden en beschadigingen, extra goed worden beschermd.

Houtrot herkennen

We inspecteren het hout tot in de diepste vezels en geven een glasheldere prijsopgave voor de renovatie. Kozijnen hebben veel te verduren. Wind, zon en regen tasten uw kozijnen aan. Voor het oog zitten uw kozijnen misschien nog keurig in de verf, maar u moet zich afvragen hoe uw kozijnen er uit ziet onder de verf. Houtrot ontstaat door te veel vocht en Wanneer het houtvochtgehalte meer dan 20% is, loopt het hout risico op vorming van houtrot. Houtrot is ook een veel voorkomend probleem als gevolg van achterstallig onderhoud of slechte detailleringen. Gelukkig is dit in de meeste gevallen eenvoudig te herstellen.

Houtrot herstellen

De zwakke plekken worden grondig hersteld. Daarbij werken we altijd met de beste producten die op de markt verkrijgbaar zijn. Kozijn reparatie met houtrotvullers  is een heel goed én goedkoop alternatief voor kozijnen vervangen: de gerepareerde kozijnen gaan levenslang mee en zijn na overschildering onzichtbaar.

Bescherming tegen corrosie

Buitenschilderwerk Venlo

We houden ons specifiek bezig met de bescherming tegen corrosie.

Dakgoten en balustrades, metalen luiken en dakbeschot, garagedeuren en smeedijzeren tuinhekken: deze metalen bouwonderdelen zorgen voor het spreekwoordelijke puntje op de i. Door ze goed te onderhouden en te beschermen voorkomen we dure reparaties en schade aan het milieu. Voor elke metalen ondergrond is een speciale voorbehandeling, reiniging, bescherming en manier van aanbrengen nodig. Wij zijn op de hoogte van de juiste behandelwijzen voor metalen ondergronden en helpen u graag.

Profiteer van een lage btw-tarief-en winterschilderkorting

Naast een lage btw, die geldt op vrijwel al het schilderwerk dat u als particulier uit laat voeren, kunt u bovendien ook nog profiteren van extra subsidie en lage tarieven als u klussen uit laat voeren in de wintermaanden.

Wanneer geldt het lage btw-tarief?

Particulieren, die hun woning willen laten opknappen. Zolang het gaat om een permanent bewoonde ruimte die ouder is dan twee jaar, valt de hele schildersklus –zowel het voorbereidend werk, de arbeidskosten als de materiaalkosten– onder het lage tarief van 6%!

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor uw schilderwerk?