Gevelisolatie

Waarom Gevelisolatie?

Gevelisolatie Venlo-Gennep-Nijmegen

 

Gevelisolatie in Venlo, Gennep, Nijmegen nodig ?
Brendgen Schilder en Stukadoor Venlo
is specialist in het isoleren van buitengevels
door aanbrengen van thermische isolatie.

 

Met een gevelisolatie voor een goed geïsoleerd huis kunnen huishoudens in de winter onder optimale omstandigheden op bijna de helft van de stookkosten besparen. Bovendien zijn huiseigenaren en verhuurders hiermee minder afhankelijk van stijgende energieprijzen. Een vakkundige isolatie zorgt bovendien voor meer comfort in het dagelijks leven.

 

Hierbij acht redenen, waarom het
verstandig is uw huis te isoleren:

1. Warmte-isolatie

Een vakkundige gevelisolatie is vanwege meerdere redenen verstandig. Slecht of niet-geïsoleerde gebouwen zijn namelijk enorme energievreters. De grootste hoeveelheid warmte gaat verloren via de buitenkant van het gebouw. Warmte-isolatie van met name het kelderplafond, dak of het plafond van de bovenste verdieping) zal de energiekosten het meest effectief verlagen.

2. Besparing van energiekosten

Des te minder verspilling van stookwarmte, des te lager de energiekosten. Zo verdient een vakkundig en goed geïsoleerd huis de investeringskosten nagenoeg zelf terug.

3. Onafhankelijkheid van stijgende energiekosten

De kosten voor energie zijn momenteel al erg hoog, en ze zullen alleen nog maar gaan stijgen. Door het energieverbruik met behulp van warmte-isolatie te verlagen, zijn huiseigenaren en huurders minder afhankelijk van onzekere energiebronnen en prijsverhogingen.

4. Wooncomfort

Naast de genoemde energetische aspecten, bestaan er nog meer redenen om te isoleren: In de winter gaat immers veel warmte via de buitenkant van een gebouw verloren. De buitenmuren zijn koud en voelen onaangenaam aan. In de zomer worden deze ruimtes daarentegen weer veel sneller warm. Met een vakkundige isolatie kan de temperatuur in huis beter worden geregeld, wat resulteert in een aangenamer binnenklimaat – zowel in de winter als in de zomer en bij elke weersomstandigheid.

5. Vochtwering

Door (buiten-)isolatie blijven de temperatuurverschillen tussen buiten- en binnenwand gering. Zo ontstaat er in het koudere jaargetijde geen condenswater aan de muur en voorkomt u schimmelvorming en waterschade.

6. Opwaardering van het huis

Gezien de stijgende energieprijzen behoort de isolatie van een gebouw tot een van de belangrijkste waardevaste maatregelen. Sinds de invoering van het energielabel hebben energiezuinige gebouwen dan ook een hogere inruilwaarde.

7. Klimaatbescherming

Isolatie is ook goed voor het klimaat: wie goed en vakkundig isoleert, bespaart energie, reduceert CO2-uitstoot en dringt daarmee het broeikaseffect terug.

8. Subsidie aanvragen

Volgens de EU-richtlijnen energie-efficiëntie zijn bepaalde isolatiemaatregelen reeds verplicht. Onder andere voor passiefhuizen zijn er subsidieregelingen van kracht. Meer informatie over subsidie voor isolatieoplossingen vindt u in het artikel over subsidie en financiële tegemoetkomingen voor warmte-isolatie. Om u te helpen bij het vinden van de juiste subsidieregeling, kunt u gebruik maken van de subsidiecheck.

Gevelisolatie

Naast een aantrekkelijke optiek moet een moderne gevelisolatie aan vele andere eisen voldoen. Welk systeem het meest geschikt is, hangt af van de desbetreffende gevel. Wij gebruiken uitsluitend isolatiesystemen van gerenommeerde fabrikanten, die wij uitkiezen op basis van uw specifieke wensen.

Wij houden bij het plaatsen van het isolatiesysteem rekening met de volgende factoren:

  • Nieuwbouw / oudbouw
  • Aard van de sokkelisolatie
  • Staat van de façade (deuren, ramen, uitstekende gedeeltes, aansluitingen, etc.)
  • Staat van de ondergrond
  • Bevestigingsmogelijkheden
  • Brandpreventie-eisen
  • Vormgeving (kleuren, bedekking, stucwerk etc.)

Warmte-isolatie

Een functionele warmte-isolatie is niet alleen handig bij de verwarming van het huis, maar zorgt ook op de lange termijn voor besparing op het gebruik van kostbare energiebronnen. Zowel bestaande gebouwen als nieuwbouwhuizen worden op deze manier voorzien van een uniek, functioneel en duurzaam uiterlijk.

Met het oog op stijgende energiekosten en de duurzame bescherming van natuur en milieu zijn energiebesparing en efficiënt energiegebruik belangrijke thema’s. Aangezien de stookenergie meestal meer dan de helft van het totale energieverbruik van een huishouden uitmaakt, moet deze zo optimaal mogelijk worden benut.

Bij efficiënt gebruik van energie is het belangrijk dat er geen warmte verloren gaat. Dit kan met behulp van een goede warmte-isolatie, die aan de buitenfaçade of binnen in het pand kan worden aangebracht.

Heeft u interesse in onze diensten en wilt u kennismaken?